SCHOORSTEEN VEGEN

Schoorsteenvegen voor uw veiligheid

 op dit moment nemen wij geen schoorsteenvegen werken meer aan. wij zitten vol

dakdekker vroomshoop schoorsteen vegenDoor uw schoorsteen regelmatig laten vegen kunt u het risico van een schoorsteen brand verkleinen. Hoe vaak moet u  uw schoorsteen laten vegen per jaar hangt af van of u op gas stookt of een open haard heeft en met hout, kolen of olie stookt.

Verklein uw risico op schoorsteen brand en laat jaarlijks uw schoorsteen vegen. Wij kunnen dit voor u jaarlijks inplannen zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Ook voor andere dakdekkers werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.

Bij het stoken van hout, kolen en olie ontstaan niet verbrande deeltjes die zich gaan hechten aan de binnen wand van uw schoorsteen. Deze onverbrande deeltjes noemen wij fijn roet. Fijn roet komt in meerdere vormen voor in verschillende soorten. Fijn roet, nat roet, hard roet en glansroet. Glansroet, nat roet en hard roet gaan een brandbare laag in uw schoorsteen vormen. Deze brandbare laag kan spontaan in brand vliegen bij een temperatuur van ongeveer 650 graden, waardoor uw schoorsteen kan gaan branden. Wij raden dus aan om minimaal 1x per jaar uw schoorsteen te laten vegen. En bij intensief gebruik raden wij dit twee maal per jaar te doen.

Wanneer u op gas stookt is het ook aan te raden om uw schoorsteen minimaal 1 keer per jaar te laten vegen. De schoorsteen kan verstopt raken door bijvoorbeeld een vogelnest, maar door het stoken op gas komen er condenswater en zure gassen vrij die uw schoorsteen kan aantasten, waardoor lekkages kunnen voorkomen, en kan in het ergste geval koolmonoxide in uw woning terecht komen. Dus ook voor stoken op gas, minimaal een keer per jaar uw schoorsteen vegen.

 dakdekker vroomshoop schoorsteen vegen

Schoorsteenbrand ben ik hiertegen verzekerd?

U zult hiertegen verzekerd zijn als u kunt aantonen dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Bij de meeste verzekering maatschappijen moet u kunnen aantonen dat u uw schoorsteen hebt laten vegen. Dit kan al door de rekening die u van ons zal bekomen.  Er zijn verzekeraars die eisen dat een schoorsteen veegbedrijf is aan gesloten bij de kamer van koophandel. Meer informatie kunt u bij uw tussenpersoon of uw verzekeraar opvragen.

 

Comments are closed.